Przed użyciem należy skonsultować się z lekarzem weterynarii.
Anallergenic AN18
Dieta eliminacyjna oraz dieta dla psów, u których objawy kliniczne alergii pokarmowej nie ustępują pomimo stosowania diety zawierające hydrolizowane białko (polipeptydy).
Unikalne źródło białka – hydrolizowane białko piór zawierające wyłącznie wolne aminokwasy oraz oligopeptydy o niskiej masiecząsteczkowej.
Czysta skrobia zamiast całych ziaren, specjalnie opracowane nowe substancje aromatyczne oraz nowoczesna technologia produkcji, minimalizują ryzyko zanieczyszczenia produktu potencjalnymi alergenami.
Opatentowany kompleks składników wzmacniających barierę skórną.
Opatentowany kompleks współdziałających przeciwutleniaczy pomaga walczyć z wolnymi rodnikami.
Surowce:
Ponad 70% to nowe surowce.
Innowacyjne źródło białka:hydrolizowane białko z piór, zawierające wyłącznie wolne aminokwasy oraz oligopeptydy o niskiej masie cząsteczkowej.
Czysta skrobiapozbawiona białka, włókna oraz tłuszczy, z zachowaniem wyłącznie części węglowodanowej.
Nowe substancje smakowe i aromaty,o bardzo niskiej masie cząsteczkowej i wyjątkowej smakowitości.
Receptura:
88%białka występuje w postaciwolnych aminokwasów, pozostałe 12% to oligopeptydy o masie cząsteczkowej nie przekraczającej 6 kDa.
Masa cząsteczkowa 95% składników w diecie nie przekracza 1 kDa.
Dodatek niezbędnych aminokwasów, dzięki czemudieta spełnia normy AAFCOi jest odpowiednia do długotrwałego stosowania.
Źródło czystych węglowodanów –oczyszczona skrobia.
Nowe substancje smakowe i aromaty.
Najwyższa strawność i smakowitość.
Skuteczność potwierdzona klinicznie:
Badaniami objęto 22 psy z potwierdzoną alergią pokarmową, u których objawy kliniczne utrzymywały się, pomimo stosowania diety zawierającej hydrolizowane białko. Po wprowadzeniu diety Anallergenic® u wszystkich psów zaobserwowano wyraźną poprawę ogólnej oceny skóry*, przy czym po wprowadzeniu wcześniej stosowanej diety, doszło do nawrotu objawów klinicznych.
Hydrolizowane białko z piór to źródło wolnych aminokwasów i oligopeptydów o niskiej masie cząsteczkowej, uzyskiwanych w procesie wykorzystywanym w przemyśle farmaceutycznym (np. syrop przeciwkaszlowy czy mieszanki elementarne dla dzieci z alergią pokarmową).